marți, 7 iunie 2011

Campania Si eu spun NU sinuciderii!



Campania "Si eu spun NU sinuciderii" isi propune sa sensibilizeze opinia publica cu privire la numarul mare de sinucideri din Romania.
New Image Impact si Alege Viata (Proiectul Romania) ofera bisericilor si altor parteneri posibilitatea de a se alatura intro misiune care promoveaza valorile vietii si credinta in Bunul Dumnezeu.
Si tu poti fi partener.
Posteaza pe site-ul sau blogul tau logo-ul campaniei si initiaza un eveniment in localitatea ta in care sa se difuzeze si filmul Apelul de Urgenta!
Peste 500.000 de bucuresteni au putut viziona un clip al acestui film in autobuzele RATB in luna mai.
"As dori si eu filmul. Luna trecuta cineva din familie s-a sinucis." Aceasta a fost interventia unei spectatoare de la finele premierei filmului Apelul de urgenta, din 28 mai de la Sala Dalles, unde au participat 300 de persoane.





Intrebari si raspunsuri despre filmul ‘Apelul de urgenţă’

1. Cristina Dragoman: Ce ne puteti spune despre filmul ‘Apelul de urgenţă’?

Gabriel Covesanu: Filmul se adreseaza acelora care trec prin momente de cumpana si trebuie sa ia o decizie cu privire la viata. O scena dificila de fimare a fost cea din parc, in plina iarna, frig, peste tot zapada iar eu fara o incaltaminte adecvata – aveam pantofi de lac. Filmul are umor si am mers pe aceasta varianta de a spune povestea personajului principal, care trece prin situatii dificile. Ne-a facut placere sa realizam acest film si speram ca si dvs.

2. Cristina Dragoman: Cum s-a născut ideea şi scenariul filmului?

Catalin Dupu: Inainte de scenariu a fost piesa de teatru, pe care am jucat-o in 2008 in Bucuresti. Dupa sinuciderea cantaretei Madalina Manole si a altor nume mi-am spus ca neaparat trebuie facut ceva pe aceasta tema a sinuciderii. In decembrie 2010, dupa ce Otniel Murza de la Alege Viata a vazut impactul filmlui romanesc cu mesaj crestin, “Surprize in lant”, a fost deschis sa incepem filmarile cu acest scenariu.


3. Cristina Dragoman: Nota dominantă a textului este umorul, ce pare a fi în contradicţie cu mesajul care îl transmite titlul filmului. Cum explicaţi acest “conflict”?

Catalin: Da, in proportie de 80 % umorul este prezent in film. Am mers pe ideea - spune marile adevaruri cu zambetul pe buze. Nu este un conflict pentru ca in situatia acestei teme – sinuciderea, ai doua varinate: ori prezentarea dramei ori iesirea din drama. Am optat pentru a doua varianta. Dar scenele dramatice ale productiei sunt tratate cu interes, delicatete si balanseaza actiunea, dovada sunt doua impresii de la primii spectatori: "Un film care ne provoaca sa ne schimbam", "Admirabila ideea de a realiza o productie cu un asa subiect".

4. Cristina Dragoman: Unde s-au filmat scenele acestei producţii?

Catalin: In Bucuresti, in apartamentul lui Dorin Badea, prietenul nostru, la – 8 C intr-un parc, la Azuga si pe strazile Capitalei.

5. Cristina Dragoman: Care a fost bugetul filmului?

Catalin: Bugetul filmului? Dorinta noastra de a opri acest fenomen nefast care duce oamenii in Iad. Sigur a fost o investitie din partea New Image Impact – Alege Viata si acceptul lui Cove de a juca intr-o astfel de productie, asa ca pentru prieteni.

6. Cristina Dragoman: Regizor şi actor: Cum v-aţi împărţit între aceste două roluri?

Catalin: Tehnologia te ajuta. Textul il stiam bine iar colegul Florin Dima de la imagine si-a facut foarte bine treaba. Aici, cu un text predominant haios, nu te poti juca: “daca nu-ti iese, e mai grav ca la drama”. Asa ne-a invatat marele profesor Dem Radulescu.

7. Cristina Dragoman: Care este mesajul pe care doriţi să-l transmiteţi publicului prin acest film?

Dorin Badea: Filmul reprezinta imaginea individului sec. XXI, care este inconjurat de multi oameni, dar in acelasi timp singur si cu sufletul gol, incercand sa-l umple cu tot felul de substituti. Firul povestii capata o intorsatura neasteptata, intr-un amalgam de evenimente care par fara rezolvare.

Otniel Murza: "Apelul de urgenta" face parte si dintr-un proiect social. Viata trebuie sa isi urmeze cursul ei firesc, asa cum a venit de la Creator. Filmul vorbeste despre viata si normalitate, asa ca Alege Viata!

Catalin: Spune Nu sinuciderii! Este tragic ca in 2010 in fiecare zi s-au sinucis 8 romani. Filmul poate ajunge prin intermediul New Image Impact – Alege Viata in scoli, licee, facultati, spitale, camine culturale, centre de plasament, asociatii, biserici, inchisori, centre pentru minori, evenimente de tineret, conferinte, seminarii si festivaluri.

8. Cristina Dragoman: Prezentaţi-ne pe scurt echipa.

Catalin: Pe langa cei intervievati, actrita Oana Spataru a interpretat rolul asistentei medicale, credibil si cu sensibilitate. Simona Vouciuc a jucat roul sportivei si s-a descurcat foarte bine. Ii multumim pentru ajutor. Imaginea si montajul Florin Dima, in rolul soferului a intrat Florin Pojoranu, simpatic, cu un mic monolog foarte reusit la scena fara lumina, apoi sunet, voci si aparitie – Mihai Dragoman. Ne-a ajutat Dumnezeu si am avut o echipa foarte faina.

Niciun comentariu: