Lista FILME CRESTINE

Arca lui Noe cu Jon Voight (1999). Cea mai veche corabie din lume are o istorie plină de neprevăzut. De la construcţie până la ancorarea sa ciudată.

Avraam cu Richard Harris (1994). Viaţa plină de întâmplări deosebite a patriarhului Avraam. O istorie adevărată.

Apocalipsa cu Richard Harris (2002). Vremurile din urmă prezentate după cartea biblică Apocalipsa lui Ioan. O istorie adevărată.

Apostolul Pavel cu Johannes Brandrup (2000). Fascinanta viaţă a apostolului Pavel. O istorie adevărată.

Accesul interzis de Cătălin Dupu (2005). Speranţă în ultima leprozerie din S-E Europei.

Apelul de urgenta de Catalin Dupu (2011). . Un tanar este la capatul puterilor si vrea sa isi curme viata. Cum scapa? Povestea in accente comice, atrage.

Binecuvantata fii, inchisoare de Nicolae Margineanu.

Campionul cu Carman (2001). O poveste din ring şi în afara sa. Orlando luptă cu un scop nobil. Va reuşi ?

Cămaşa lui Hristos cu Richard Burton (1953). Haina purtată de Isus Hristos de la judecată până la Cruce - o memorabilă poveste ţesută pe baza istoriei biblice. Premiul Oscar.

Călătorie de neuitat cu Mandy Moore (2002). De cea mai frumoasă şi cuminte fată din liceu se îndrăgosteşte cel mai rebel băiat. Premiat.

Capătul suliţei de Jim Hanon (2005). În junglă, un grup de misionari au parte de un bun venit neaşteptat. O istorie adevărată. Premiat.

Cele 10 porunci cu Charlton Heston (1956). Moise conduce poporul evreu spre Ţara Promisă. Premiul Oscar. O istorie adevărată.

Cinci oameni pe care îi întâlneşti în Ceruri (2004) cu Jon Voight. Ajuns în Ceruri, personajul principal întâlneşte 5 oameni din trecutul său.

Clopotele inocenţei cu Chuck Norris (2003 ). Călătoria cu avionul a 3 prieteni se sfârşeşte cu un accident. Ajunşi într-un micuţ oraş iau parte la o întâmplare neaşteptată.

Comoara din zapadă de Mike Pritchard (1983). Aventurile a câtorva prieteni în Alpii Elveţieni, cu eşecuri şi reuşite.

Constantin şi Crucea cu Cornel Wilde (1959). Cum creştinii luptă pentru libertatea credinţei iar Constantin luptă împotriva romanilor.

Crucea şi pumnalul cu Erik Estrada & Pat Boone (1970). Din marele bătăuş new-yorkez, Nicky devine altcineva ! O istorie adevărată.

Corabia misterioasă de Cătălin Dupu (2005). Dovezile ştiinţifice ale existenţei Corabiei lui Noe. Film nominalizat la Festivalul Internaţional de Documentare Artistice şi Artă Foto, Aiud 2007.

David cu Nathaniel Parker (1997). Viaţa unui tânar care din cioban ajunge un mare poet şi rege. O istorie adevărată.

David şi Goliat cu Orson Welles (1961). Două puteri se întâlnesc pe acelaşi câmp de luptă. Cine câştigă? Băiatul sau războinicul ? O istorie adevărată.

Dreptul la fericire cu Will Smith ( 2006). Povestea unui tânăr tată care din agent de vânzări vrea să devină expert bancar. O istorie adevărată. Premiat.

Decalogul de Krzystof Kieslowski (1989), toată seria. Cele 1o porunci sunt transpuse în 10 poveşti de viaţă poloneză, universală. Premiat.

Domnul Crăciun de Beth Brickell (2005). Va reuşi tatăl să aibă in Seara Naşterii Domnului cadoul dorit de copil?

Estera cu F. Murray Abraham (1999). Frumoasa Estera devine regină dar nu îşi uită rădăcinile, poporul, care are de câştigat. O istorie adevărată.

Evan Atotputernicul cu Steve Carell (2007). Proaspătul congresman primeşte o sarcină aproape de neînţeles. Iubit de animale şi de apropiaţi el uimeşte prin… Premiat.

Flywheel cu Alex Kendrick (2003). Afacerile sale cu maşini nu sunt prea curate. Unde va ajunge?

Francisc de Assisi de Michael Curtiz (1961). Tânărul aventurier lasă sabia pe Sfânta Carte Biblia, schimb ce-i transformă viaţa.

Iacov cu Lara Flynn Boyle (1994). Frumoasa si demult petrecuta poveste de dragoste dintre Iacov şi Rahela. O istorie adevărată.

Ieremia cu Patrick Dempsey (1998). Viaţa marelui profet, o înşiruire marcantă de preziceri, evenimente şi încercări. O istorie adevărată.

Iosif cu Ben Kingsley (1995). Întâmplările aparte prin care un tânăr evreu devine om politic în Egiptul antic.O istorie adevărată.

Iisus cu Brian Deacon (1979). Viaţa lui Isus Hristos de la Naştere până la Inălţarea la Cer. Cel mai vizionat film din lume. O istorie adevărată.

Iisus din Nazaret de Franco Zefirelli (1977). Viaţa lui Isus Hristos de la naştere la Înviere. O istorie adevărată. Premiat.

Iisus pentru părinţi şi copii cu Brian Deacon (2000). Viaţa lui Iisus Hristos văzută de câţiva copii din Israel.

Jony cu Jony Eareckson Tada(1979). O tânără face un salt în apă. După acesta viaţa ei se schimbă radical. O istorie adevărată.

Left behind cu Kirk Cameron (2000), toată seria. Precum anunţă profeţia biblică, Răpirea are loc, creştinii sunt luaţi la Ceruri, iar pe pământ încep dezastrele.

Luther cu Joseph Fiennes (2003). Viaţa marelui reformator Luther de la descoperirea adevăratei credinţe până la prigoana sa. O istorie adevărată. Premiat.

Maica Tereza cu Olivia Hussey (2003). Viaţa şi misiunea unui eroine a credinţei, Maica Tereza.

Maria din Nazaret de Jean Dellanoy (2006). Viaţa Mamei lui Iisus Hristos. O istorie adevărată.

Măreţul har cu Ioan Gruffudd (2007). Un om politic britanic luptă pentru dispariţia sclaviei. O istorie adevărată. Premiat.

Megiddo: Codul Omega cu Michael York (2001). Alexander vrea să conducă lumea. Îl va putea opri cineva ? Cu ce metode ?

Moise cu Ben Kingsley. Viaţa fabuloasă a unuia dintre cei mai mari conducători de popoare din lume. O istorie adevărată.

Neidentificat cu Rebecca St. James (2006). Într-un mic oraş Texan, un bărbat vede ceva nemapomenit în noapte.

Patimile lui Hristos de Mel Gibson (2004). Unicele şi miraculoasele ultime 12 ore din viaţa lui Iisus Hristos. O istorie adevărată. Premiat.

Petru şi Pavel cu Anthony Hopkins (2003). 2 eroi, 2 vieţi excepţionale. O istorie adevărată. Premiul Emmy.

Povestea Naşterii de Chaterine Hardwicke (2006). Istoria Naşterii lui Iisus Hristos, Mântuitorul lumii. O istorie adevărată. Premiat.

Povestea lui Rut cu Elana Eden (1959). Într-o vreme destul de încurcată, Rut găseşte iubirea dincolo de ceea ce şi-ar fi putut imagina. O istorie adevărată.

Regele David cu Richard Gere (1985). Un mare rege, un mare erou. Şi o femeie, Batşeba. O istorie adevărată.

Regele Regilor de Nicholas Ray (1961). Ecranizarea vieţii lui Iisus Hristos. O istorie adevărată.

The Ride cu Michael Biehn (1997). Un cunoscut sportiv din lumea cowboy-lor află Adevărul.

Samson şi Dalilla cu Elizabeth Hurley (1996). Dragoste şi putere, frumuseţe şi trădare la un cuplu aparte, din trecut. O istorie adevărată.

Sfântul Petru cu Omar Sharif (2005). Viaţa eroului care L-a cunoscut pe Iisus Hristos şi L-a urmat până la moarte. O istorie adevărată.

Solomon cu Ben Cross (1997). Impăratul lui Israel, scriitorul şi înţeleptul – Solomon. O istorie adevărată.

Sunetul muzicii cu Julie Andrews (1965). Tânăra care îngrijeşte de copii ajunge să fie iubită de căpitan. Premiul Oscar.

Samson şi Eva de Cătălin Dupu (2007). Un poet de renume alege greşit în timpul comunismului. Ce va rămâne din opera sa ? Ce va rămâne din viaţă?

Surprize în lanţ de Cătălin Dupu (2010). Un hoţ de iahturi se întoarce la Dumnezeu în închisoare. După un caz real.

Time Changer de Rich Christiano (2002). În anul 1890 un profesor este trimis în viitor cu 100 de ani. Ceva trebuie demonstrat.

Viaţa e frumoasă de Roberto Benigni (1997). Iubire şi zâmbet, speranţă şi lagăr nazist. Despre frumuseţea vieţii în durerea lumii. Premiul Oscar.

Viaţa e minunată de Frank Capra (1946). O superbă poveste despre însemnătatea Crăciunului în mijlocul unei familii încercate. Premiat.

IN ATENTIA CINEFILILOR.
Daca mai stiti si alte filme, puteti sa le treceti la comentarii sau pe adresa birouapv@yahoo.com