vineri, 28 octombrie 2011

AZI SE MAI POATE, MAI ESTE HAR



sectiunea OPINII

Chiar si in sate, unde nu te astepti, oamenii de-abia asteapta sa vada si sa auda ceva frumos. Numai noi, “credinciosii, pocaitii, cei cu experienta”, avem impresia ca le stim bine pe toate, ca de exemplu, auzim foarte des lozinca: “oameni-s foarte impietriti aici in sat, multi au incercat sa faca ceva, sa lucreze, sa faca evanghelizare, dar nimic…” Sa faca ce ? Evanghelizare ? Ce-i aia ? Vre-un sport ? Ceva manifestatie de-a pocaitilor?
Oamenilor trebuie sa le vorbesti pe limba lor, sa mergi in intampinarea nevoilor lor! Facem asta ? Sau facem ce-am fost invatati sa facem ? Sfanta Traditie. Noi, in loc sa daramam zidurile care ne umbresc viata de credinta si o fac neroditoare, le reconditionam, le reparam, le intarim structura, le schimbam vopseaua…
Asa cum pasarea …pe limba ei piere, tot asa multi dintre noi vom pieri odata cu lucrarea noastra ( bineanteles pentru ca n-a fost a noastra, doar noi am crezut asa ), datorita limbajului nostru de lemn, plin de noduri. Doamne da-ne-ntelepciune !
Ca vom pieri nu-i rau, rau este ca am irosit timpul …si al nostru si al altora …lemn, fan, trestie. Investim in programe, in ziduri, in loc sa investim in relatii, in nevoi, in inimi si mai ales acum cand timpul s-a scurtat. Si fara investitie, n-ai ce sa astepti rezultate ! Daca vrei rezultate, jertfeste-te, pune-ti timpul la dispozitie, banii, masina, inteligenta, relatiile …si ce resurse mai ai; da invitatii, lipeste afise, vorbeste cu oamenii.
Intr-adevar se merita sa faci asta. Am experimentat eu. Si nu o data ! Ultima data s-a intamplat la Nima (judetul Cluj), pe 23 octombrie 2011. Se pune intrebarea: Nu vor ei, sau, nu vrem noi ? N-i se pare prea mare efortul, n-avem timp pentru asa ceva, sau poate n-avem credinta din Evrei 11 ?
Si sa nu uitam ca …FARA MUNCA NU-I CUNUNA !

Laurentiu Leonas

Niciun comentariu: