vineri, 28 octombrie 2011

MULTUMIREA



Sectiunea OPINII

Cat poate fi de greu sa spui „multumesc”? „Aa, e simplu!”, vei raspunde drag cititor. Daca luam Sfanta Scriptura ca referinta (si ajuta-ne Doamne sa ne bazam in primul rand pe Biblie!!!), observam ca nu e chiar asa de usor, ba ca doar un singur lepros din zece a realizat ca boala i-a disparut de pe piele si a dat fuga sa-I multumeasca Binefacatorului sau. Ce interesant! Era doar un strain, un nimeni, unul fara nume pe Planeta Albastra, dar unul care a realizat ca locul unde se poate inchina si unde-si poate aduce recunostinta e doar la picioarele Regelui Isus, Domnul vietii… pentru ca el si-a scris astfel numele in Imparatia Cerurilor! Cu adevarat bine spune vorba din popor: Recunostinta este floare rara! Cica ea nu creste ca o buruiana, pe campuri si prin luncile verzi, ci trebuie cultivata, cu migala, cu truda, udata si plivita ca sa ajunga o splendoare ce poate incununa caracterul omului. Mai crezi ca este simplu?
Imi aduc aminte ca in copilarie, tata trebuia sa-mi puna o intrebare dupa fiecare mic dejun, pranz sau cina: „N-ai uitat nimic, pruncule?” Aa, da, „saru` mana pentru masa, mama!” Dar venea dupa ce inghiteam intai in sec. De ce oare?Asa e firea noastra, asa ne nastem, crezand ca totul ni se cuvine, ca totul trebuie sa ne fie oferit, noi doar sa profitam ca existam. Dar prin antrenament, prin perseverenta, putem ajunge sa-i multumim celui care ne-a facut bine.
Daca citind aceste cateva randuri te-ai hotarat sa te transformi intr-un om multumitor, te felicit! Iti pot oferi si un sfat, o idee de baza: incepe sa fii multumitor inca de cand ai deschis ochii prima data, in zorii zilei: Doamne, multumesc, inca mai sunt in viata! Vorba psalmistului, inca te mai pot lauda! Daca ochii tai vad, spune-I multumesc Tatalui! E minunat sa-ti vezi sotia, copiii, pe cei dragi langa tine! Multumesc! Ce bine ca pot respira! Multumesc, Doamne, e oxigenul Tau, apa Ta o beau, painea cea de toate zilele vine de la Tine! Multumirea e pentru lucrurile mari, dar ca sa poti multumi pentru lucruri mari, trebuie sa multumesti mai intai pentru cele mici. Ca sa poti multumi pentru lucrurile nevazute, trebuie sa multumesti pentru ceea ce vezi! Doamne, iti multumesc pentru mantuire! Aceasta ar trebui sa fie cununa multumirii! Te-am provocat? Eu sper ca da! Sarbatoarea (sau Thanksgiving Day-ul) Multumirii ar trebui celebrat in fiecare zi pe Pamant, individual, de mine, de tine, de noi toti. Apoi, seara, asezand capul pe perna sa poti spune: „Multumesc pentru inca o zi, Tata! Noapte buna!” Fii binecuvantat, prietene!

Florin Locic

Niciun comentariu: