marți, 8 ianuarie 2013

Roadele trezirii


Uneori ne întrebăm dacă s-au mai deschis pe undeva noi biserici? Vedem cu bucurie, în paginile revistei, diferite fotografii de la botez şi ştim în acel moment că Biserica creşte şi slăvim pe Domnul Dumnezeu. În 1990 a pornit la noi o Lucrare frumoasă care a implicat şi păstori baptişti, lideri de tineret, diaconi, prezbiteri şi membrii activi ai bisericilor, alături de “Alege Viaţa”. Este vorba de proiecţiile cu filmul “Isus” dar şi impactul şi rezultatele pornite după vizionările făcute atât în oraşe cât şi sate. Atunci in 1990 a inceput un val de trezire. În judeţul Galaţi, misionarul Paul Danilă a slujit ani de zile, şi rezultatele trezirii spirituale s-au văzut. În acea zonă s-au deschis mai multe biserici, dintre care amintim şi pe cea din oraşul Tecuci. Încercările nu l-au ocolit, aşa cum s-a întâmplat cu mai toţi cei 30 de misionari implicaţi în lucrare. În judeţul Sibiu, Ioan Bisericaru a pus şi el o “cărămidă” spirituală la Lucrare. Acesta spune: ”S-a simţit nevoia de a se deschide şi mai apoi de a se ridica biserici. Unii oamenii nu ştiau să construiască nici măcar un gard, dar cu Ajutorul lui Dumnezeu, rezultatele au fost frumoase.” De mai multe ori, creştinul a fost la un pas de moarte, dar el atât zice: “Domnul a fost cu noi.” (Foto – biserica din judeţul Sibiu.) Virgil Anderson, un credincios american şi un lider care a ştiut să meargă şi în căruţă pentru a duce Evanghelia, a fost primul coordonator al acestei lucrări. El mărturiseşte: ”Îmi amintesc că după ce am început difuzările, mai mulţi păstori ne-au sunat şi ne-au întrebat dacă nu putem să oferim celor care s-au întors la Domnul şi instruirea necesară să crească în credinţă? Deci, apariţia cursurilor şi a altor materiale a fost o cerinţă venită din partea dumnealor.”
În Mediaş creştinătatea a mai avut o bucurie: deschiderea unei biserici pentru surdo- muţi. In randurile populatiei de nationalitate maghiara, conform statisticilor, s-au inaugurat două adunări.
Prin incercari grele au trecut şi misionarii Omuţ Nicolae si Adrian Popa, care în localitatea Niculiţel, judeţul Constanţa, au trecut prin nişte ore cumplite: au fost sechestraţi de “un slujitor al Domnului” şi bătuţi. Cazul a ajuns în presa locală şi central, iar TVR a realizat un documentar în urma acestor ilegalităţi. Pe baza marturiilor, fotografiilor si ale actelor de constinuire, din 1990-2012 in Romania s-au deschis 400 de biserici, adunari deschise in urma colaborarii dintre bisericile locale si Alege Viata. Iata roadele trezirii! Si, pe baza Bibliei stim bine, ca Lucrarea trebuie sa continue.
Istoria se scrie acum!

Catalin Dupu

Niciun comentariu: