luni, 21 ianuarie 2013

Istoria in alb si negru


Fenomenul crestin-evanghelic de la Toflea nu mai este o noutate pentru multi dintre cei interesati de cresterea spirituala a Romaniei si, mai ales, a celor de etnie roma. In Toflea locuiesc 8000 de oameni, dintre care 3000 sunt crestini-evanghelici.
Aflat din nou in Biserica Rugul Aprins din Cluj-Napoca, adunare in care se inchina credinciosi plecati din localitatea Toflea, am fost indemnat sa le spun urmatoarele:
Niciodata in Romania nu a mai existat asa ceva - sa se vina la biserica in numar mare si sa se stea pe aceleasi banci crestini albi si crestini romi.
Cuvintele de fata nu sunt o lauda, ci o constientizare.
Crestinii romi din Toflea sunt responsabili! Ei, prin Harul lui Dumnezeu, au demonstrat ca se poate. Din hoti, din pungasi, din alte cele sa devina oameni mantuiti, credinciosi, cantareti si martirisitori.
Crestinii din Toflea trebuie sa demonstreze pana la capat ca a lor credinta nu a fost un foc de paie, ci Puterea Lui Dumnezeu ce minuni face!
Crestinii romi din Toflea trebuie sa nu-i uite nici pe ceilalti confrati ai lor care inca fug dupa sclipiciul lumii si nu dupa Viata Vesnica. Iar noi, cu ce putem, sa fim langa ei.
Cineva dintre ei, in alta localitate, m-a intrebat daca nu cumva, in neam, as fi de-al lor. Le-am raspuns: Avem acelasi sange, Cel Al Domnului Isus Hristos. 
Si romii crestini sunt fratii mei.

Catalin Dupu

Niciun comentariu: