marți, 3 ianuarie 2012

IN GHERLA SE INTAMPLA LUCRURI FRUMOASE



Totul a inceput in 12 februarie 2011 cand Biserica Baptista din Gherla a organizat o intalnire speciala cu tineri si pentru tineri la care au participat aproximativ 220 de tineri. Au cantat mai multe formatii de tineri si Catalin Dupu – invitatul special, a prezentat un mesaj pe tema SECRETUL TINERETII BINECUVANTATE. A doua zi, duminica 13 februarie 2011, Bisericile Evanghelice din oras s-au unit pentru a transmite concetatenilor motto-ul lor: NADEJDEA MEA E DUMNEZEU ! – motto ales de invitatul special al acestor evenimente.
A urmat serbarea roadelor la Nima, o localitate de langa Gherla, pe 23 octombrie. Intreg satul a venit la Sarbatoare, cu mic cu mare. Cei care au fost, au marturisit cu bucurie ca asa ceva n-a mai fost in satul lor si ei doresc sa se organizeze cat mai des astfel de evenimente ! Le-a placut tare mult ce s-a intamplat acolo. Si n-avea cum sa nu le placa, pentru ca atmosfera a fost de sarbatoare si pe dinlauntru si pe dinafara ! Ce ne-am propus, Bunul Dumnezeu ne-a ajutat sa realizam, adica: o serbare a roadelor si a sufletului bun. A fost ceva cu totul deosebit, pentru ca cei care au fost implicati in eveniment s-au pregatit foarte bine, vorbindu-le oamenilor pe limba lor si raspunzand nevoilor lor. Unul dintre satenii care a fost a spus: ”eu am luat hotararea sa nu mai sudui !’ Domnul sa-l ajute sa nu mai injure ! In concluzie, daca exista dorinta, pregatire si sacrificiu, Domnul face posibil ! Slavit sa fie El !
Pe 11 decembrie 2011, am pregatit si realizat pentru locuitorii Nimei un popas spiritual la Casa de Rugaciune a Bisericii Baptiste “Biruinta”, cu titlul: PREGATIREA SUFLETULUI PENTRU MAREA SARBATOARE A NASTERII DOMNULUI ISUS. Invitat special a fost profesorul de limba romana si cantaretul Vasile Horvath din Dej.
In data de 20 decembrie 2011, o alta surpriza pentru locuitorii Nimei: un concert de colinde la Caminul Cultural sustinut de un cor format din membrii a 7 biserici evanghelice din Gherla si imprejurimi. Domnul poate, numai tu sa vrei cu adevarat si sa actionezi ! Cu acest prilej, in aceasta atmosfera de sarbatoare, Vasile Tofan, fostul boxer de performanta la categoria super-grea, a povestit cum cel nascut in Ieslea Betleemului s-a nascut si in viata lui in anul 1994, transformandu-l radical. Satenii prezenti au fost foarte miscati de aceasta poveste adevarata cu final fericit si au cerut sa ne rugam pentru ei. Onorabila cerere ! Au fost si vreo 50 de copii carora li s-a spus despre adevaratul sarbatorit: Domnul Isus si li s-a dat si cadouri pregatite de Biserica Baptista.
Evenimentul s-a repetat a doua zi, pe 21, la Casa de Cultura din Gherla, unde multi locuitori ai municipiului au stat in picioare pentru ca n-au mai avut loc pe scaune. Intr-adevar s-a meritat aceasta jertfa din partea lor pentru ca a fost o atmosfera de vis frumos ! Directorul Casei de Cultura a declarat ca “n-a mai fost asa Concert de Craciun in ultimii 10 ani”. Domnul primar, prezent si dumnealui, a avut un cuvant duhovnicesc referitor la aceasta Mare Sarbatoare a crestinilor si a savurat toate colindele si Cuvantul rostit de domnul Vasile Tofan. Si de data aceasta copiii prezenti au primit cate un cadou dulce.
Un lucru foarte important care vreau sa-l mentionez: in data de 12 februarie 2011 la intalnirea tinerilor cu Catalin Dupu, tinerii au fost provocati la unitate si actiune. Al doilea eveniment special pentru ei s-a desfasurat pe 9 septemrie cand, in cladirea Bisericii Baptiste “Vestea Buna”, s-a difuzat filmul “Surprize in lant”. Tinerii au fost placut surprinsi de aceasta initiativa si au dorit sa o continue, astfel, aproape la fiecare intalnire a lor de vineri seara, vizioneaza impreuna un film crestin educativ si apoi – discutand - scot principii de viata din acest film. Au un scop clar, au o tinta, au metode, invita alti tineri, muncesc mai mult… Rezultatul: zidire spirituala, intarire, unitate, implinire sufleteasca, bucurie !
Cu prilejul Sarbatorii Craciunului, in 17 decembrie, le-am facut o surpriza si persoanelor private de libertate din Penitenciarul de Maxima Siguranta din Gherla, oferindu-le spre vizionare filmul “Surprize in lant”.
Multumim pentru toate Bunului Dumnezeu ! Doamne ajuta-ne sa mergem mai departe !

de Laurentiu Leonas

Un comentariu:

Valy spunea...

Lacrimi de bucurie mi_au brazdat fata. Ati dovedit ca Dumnezeu inca mai lucreza in cetatea noastra chiar daca o parte din copii Lui stau in nepasare. Dumnezeu sa va binecuvinteze