luni, 16 ianuarie 2012

DISCERNAMANT PRINTRE FULGI SI VOCIFERARI



Primii fulgi coboara din Cer, speriati peste Bucuresti. Nu stiu ce se intampla, asa cum nici unii de pe aci nu stiu care este adevaratul rost.
Fulgii mici si albiciosi, care odata navaleau peste tara mai ceva ca turcii si bine ne faceau, acum sunt timorati ca multi dintre pamantenii cu acte romanesti.
Vociferarile din Capitala, impise si in tara, fac audiente nefericite si ocupa timpul oamenilor cand mult mai benefic ar fi sa ne vedem toti de treaba. Sa muncim cu totii. Si politicienii, si intelectualii, si bucataresele si, si, si!
Doamne, da-ne discernamant. De asta nu avem! De asta avem nevoie! Doamne, da-ne discernamant sa nu uitam ca altii mor de foame si altii de prostie! Da-ne discernamant sa nu uitam ca exista O Judecata, mai exista dreptate, mai exista alb.
Noi nu mai cautam albul, desi stam bine la detergenti. Doamne, da-ne exact ce nu avem! Iar din ce e prea mult si rau, Te rugam ia imediat ca altfel e bai mare.
Primii fulgi ar pleca poate in alta parte, cautand locuri mai bune dar asa e pe Terra improvizata, poate ca fulgii astia sunt veniti cu treaba...
Si daca privim la fulgii zglobii, haidam sa privim in Sus la Domnul Cerului care spune ca numai Iubirea Dainuieste...

Catalin Dupu

Niciun comentariu: