luni, 21 noiembrie 2011

CINE MAI E IMPOTRIVA VIOLENTEI?



Dumnezeu l-a creat pe om in Gradina Eden cu o perspectiva fericita asupra viitorului.
Noi am mai modificat "putin" unele lucruri, traind in aceasta lume egoista in primejdia pierzarii adevaratului sens al iubirii, "a darui pana la suferinta "! Dovada cea mai clara se dovedeste a fi avortul ale carui efecte se recunosc in tendinta tot mai accentuata spre violenta.
In tarile dezvoltate, unde ar trebui sa existe un nivel mai ridicat de cultura , o alta civilizatie, culmea, se accepta avortul. Pe de alta parte, nu ca nu ar fi o cauza buna, dar oare cu ce scop ne ingrijoreaza violenta si foamea pe care o inudra copiii din Africa sau India? Oricum nu putem face noi mari schimbari? Insa acceptam sa moara milioane de prunci ucisi de propriile mame sau... Sa nu ne mai miram de atatea fapte penale: pruncucidere, incest, crime sau violuri. Sa mai amintim si de numarul urias de divorturi. Cine sa ofere dragoste si educatie copiilor din familii divotate?! O mama ori un tata vitreg?...
Neglijam "micile greseli" dar au fost persoane provenite din familii dezorganizate care la inceput au furat un telefon mobil iar mai tarziu au jefuit banci sau au ucis. Faptele penale se pedepsesc cu ani de inchisoare iar dupa ce pedeapsa e executata, dupa ani de zile rupt de societate punem in libertate o persoana fara familie si si si. Ce va face ?! Ne-ar trebui institutii care sa se ocupe cu acesti oameni si mai ales sa prevenim.
Dumnezeu da viata si ne-a poruncit sa iubim pe aproapele nostru. Apostolul Pavel in Galateni 5:22 ne indeamna la dragoste, bucurie, pace... Acum.

de Dombi Vasile

Niciun comentariu: