vineri, 18 noiembrie 2011

BIBLIA IN PRESA INTERNATIONALA



Traducerea Bibliei King James sarbatoreste anul acesta 400 de ani de la aparitie. Presa de peste ocean si cea din Marea Britanie au acordat atentie acestei celebrari, alaturi de personalitati ca Regina Regatului Unit, Printul Charles, primul ministru David Cameron, politicieni din SUA si actori din Anglia. Nu numai nume din lumea bisericeasca si-au dat intalnire la aceste manifestari, ci si ateisti care au recunoscut valoarea traducerii Bibliei King James.
Lionsgate lansează filmul documentar „KJB: The Book That Changed the World” pentru a marca aniversarea. Istoria ediţiei King James a Bibliei este prezentată, de actorul John Rhys-Davies, cunoscut publicului larg din filme precum "Lord of the Rings" şi "Indiana Jones". In Romania doua filme "documentare" prezinta Biblia in perioada trista a anilor 60-80, respectiv "La frontiera" si "Cartea care a schimbat lumea", iar cea mai apreciata traducere este a preotului Dumitru Cornilescu. Emisiunea Alt Rasarit Matinal de la AltFM.ro a dezbatut subiectul in editia din 18 noiembrie.



In 7 decembrie, in Galati are loc un Concert caritabil special ce ii aduce la scena deschisa pe Adriana Pascan si Proconsul, in prezentarea lui Catalin Dupu. Evenimentul are loc la Teatrul Dramatic "Fani Tardini", incepand cu orela 19.00 iar intrarea este un cadou pentru toti! Un prilej aparte de a canta impreuna laudele Domnului Mesia...

Niciun comentariu: