sâmbătă, 29 octombrie 2011

DIN N, CU DRAGOSTE



Sectiunea EDITORIAL

M-a intrebat un lider din mijlocul tarii daca imi notez tot ce se intampla. I-am raspuns rapid: "Nu, din lipsa de timp". Bine, mai sunt cativa colaboratori talentati care idexeaza cand si cand la "Eveniment Crestin" ce se mai intampla cu noi.
Dar despre N din judetul C trebuie sa scriu putin. Voi povesti mai mult in alta parte.
Cand am aflat de N, l-am provocat pe Laurentiu L sa organizam o evanghelizare, cum ii spunem noi. A fost foarte incantat. Bun. A mai intrebat pastorul Claudiu P si biserica crestina baptista unde slujeste si a fost ok. Evanghelizare, evanghelizare dar ce anume? Raspunsul a venit de la un frate de acolo, la telefon: "Poate Serbarea Roadelor." Asta e, i-am strigat. Asta e! Si s-a inceput treaba. Strategia ca la "Proiectul vietii mele", telefoane, afise, invitatii, ruga, post. Cel mai mult din partea familiei lui Laurentiu si a celor din N. Mai mult, omul s-a dus in localitate si a dat invitatii cu unul din fiii sai. Bravo! Consilierea prin telefon e in alta parte. In ziua programata, de dimineata, preotul a anuntat sa nu mearga satenii la pocaiti. De ce? Ajungem si noi iar caminul cultural e curat si recisor. Octombrie fara soba.
Eu mi-am spus in gand ca daca vin 20 de prieteni, e foarte bine. La ora stabilita toate bancile erau pline. Dupa incepere, oamenii tot mai veneau. Era ca la un film in care apar la camin mama, tata, fata si baiatul. Asa vedeam cu totii in sala. Nu imi venea sa cred. Bine, minuni din acestea au mai fost la Brasov, Corbu, Pitesti, Petrosani etc... Peste 85 % din audienta a fost din afara bisericilor! Am vorbit despre Tatal nostru si atitudinea noastra fata de El. Si rugaciunea de iertare. Cum au ascultat oamenii, intrebat-l pe Laurentiu, care a coordonat evenimentul. Grupul de cantareti penticostal si baptist s-au reglat dupa atmosfera sateasca iar presa a semnalat pozitiv evenimentul. Pastorul a fost langa noi si a incurajat audienta la pocainta, statornicie si adevar.
Daca oamenilor le place la caminul cultural sa vada asa ceva, ce vom spune de Paradis?

Catalin Dupu

Un comentariu:

locix spunea...

Dumnezeu să vă binecuvânteze! E bine să auzim ce frumos lucrează Domnul pe meleaguri pitorești din patria noastră!