miercuri, 2 octombrie 2013

IN AJUTORAREA SINISTRAŢILOR DIN GALAŢI




În 30 septembrie s-a slujit prin Harul Domnului în ajutorarea sinistraţilor din judeţul Galaţi, respectiv comuna Costache Negri.  Bisericile Creştine Baptiste din Orăştie şi „Isus Mântuitorul” din Bucureşti, alături de „Alege Viaţa”, Adaconi Haţeg şi Centrul „Artă pentru Viaţă” au reuşit să ducă în localitatea inundată: haine, încălţăminte, alimente şi jucării. Prin dărnicia Bisericii „Harul” din Orăştie, 17 familii de credincioşi au fost ajutaţi şi financiar. Pentru deplasarea la faţa locului s-a format o echipă din Gabriel Viţonescu – păstor la Orăştie, Catălin Dupu, un misionar din Belgia, două surori din biserica „Harul” iar în judeţul Galaţi am beneficiat de coordonarea transportului din partea pastorului Ovidiu Ghiţă de la Biserica Creştină Baptistă „Sfânta Treime” din Galaţi.   
Transportul s-a efectuat cu două microbuze, unul plin iar altul în proporţie de 85%, care din dărnicia credincioşilor au fost de un real folos celor peste care a venit apa luna septembrie 2013. 
Drumul a fost anevoios, şi la dus şi la venire, pentru că în toate aceste ore a plouat, în multe judeţe fiind cod galben sau portocaliu.   
În comuna Costache Negri, viitura, apele au venit noaptea, pe la orele 23. Nu foarte multa lume a sărit in sprijinul lor; autoritatile au fost nevoite sa darame anumite case darapanate, in care unii oameni, din lipsa de altceva, nu aveau unde sa stea.
Unii au primit niste „camere” standard, gen container, unde sa locuiasca. I-am încurajat pe credincioşi, nea-m rugat împreună şi le-am spus că ne vom continua sa mijlocim pentru ei!  

Autorii acestor randuri si ale fotogtafiilor spera ca altii sa nu traga foloase, asezandu-le in lista realizarilor lor!!!

de Gabriel Viţonescu & Cătălin Dupu    

Niciun comentariu: