luni, 19 august 2013

Descoperire ce confirma un personaj al Bibliei


Arheologii israelieni au facut o descoperire importanta la Ierusalim, fiind vorba despre o inscriptie ebraica de acum 2.700 de ani, gasita pe un fragment de ceramica. Descoperirea, facuta in afara vechiului oras, contine numele unui personaj biblic, Zaharia, fiul lui Benaia, tatal profetului Iahaziel.
Fragmentul de ceramica provine din epoca Primului Templu, el fiind probabil parte a unui vas ce dateaza din perioada secolelor VIII - VII i.Hr., potrivit Times of Israel.

"Desi nu este completa, inscriptia ne arata numele unui personaj din secolul al VII-lea, care se aseamana cu alte nume cunoscute de catre noi din scrierile biblice sau descoperirile arheologice, facandu-ne astfel legatura cu oamenii care traiau la sfarsitul perioadei Primului Templu", potrivit Autoritatii de Antichitati din Israel.

Orasul lui David, care astazi este situat in afara zidurilor sudice ale vechii asezari, este consierat de catre arheologi a fi locul unde se gasea Ierusalimul mentionat in scrierile Bibliei.

Fragmentul de ceramica, impreuna cu alte artefacte datand din aceeasi perioada, au fost descoperite de catre arheologii Joe Uziel si Nahshon Zanton in timplu sapaturilor din zona in care a fost Primul Templu, care a cazut in mana regelui babilonian Nabucodonosor, in anul 587 i.Hr.

Literele incrise pe fragmentul de ceramica provin de la un vas din perioada cuprinsa "intre domnia lui Ezechia si distrugerea Ierusalimului din vremea regelui Sedechia".

sursa - ziare.com

Niciun comentariu: