marți, 13 august 2013

Azi se mai poate, mai este Har…



Tabara de zi de la Nima (jud. Cluj) a fost un succes ! Multumim bunului Dumnezeu pentru prezenta Sa in aceasta tabara ! Toate zilele cat a durat tabara a fost soare si dupa 4 ore de la finalizarea ei a inceput sa ploua ! Multumim si Primariei care si de aceasta data ne-a aprobat cererea si ne-a pus la dispozitie spatiul Caminului Cultural din sat.
Scopul pentru care am organizat aceasta tabara a fost de a ne ocupa in vacanta de vara de copiii satului Nima pentru a-i invata lucruri bune, de mare folos in aceasta viata care este in cadere libera din punct de vedere moral, spiritual si chiar educativ. De ce spun si educativ ? Pentru ca acum nu se mai face scoala ca acum 30 de ani in urma ! Nu pentru ca nu sunt dascali capabili, ci pentru ca lipsesc modele si anume primele: parintii… ei sunt majoritatea plecati prin tarile calde pentru a-si putea plati facturile de gaz, curent, telefon si chiria de la garsoniera. Si copiii … sufera, trag, inghit in sec in fata laptop-urilor pe care parintii le-au trimis cu ocazia Craciunului. Nu se mai face scoala ca inainte pentru ca toti – de la bebelasul de un an pana la vlajganul de 19 ani - au multe drepturi, toate drepturile din lume, …DAR responsabilitati si indatoriri NICIUNUL ! Nici macar acasa nu-si strang masa si nici nu multumesc pentru ea. Ce sa mai vorbim de rugaciune, Scriptura, Biserica… Asta-i generatia informationala. Ei stiu de toate, DAR nu ce-i mai important ! Au de toate de la parintii lor, DAR nu educatie !! NU mai exista demult “7 ani de-acasa” !
Ne batem cu pumnul in piept ca suntem o tara crestina, dar ce fel de crestinism e ala care-i lipsit de civilizatie ? Un crestin e un OM civilizat, respectuos, cuminte, harnic ! Ei, tocmai de aceea este nevoie mare a fi educata generatia PRO (cea nascuta si crescuta in fata calculatorului si televizorului, cea cu castile in urechi non-stop) !!
M-am bucurat tare citind hartiutele pe care le-au completat participantii la aceasta tabara, cu o ora inainte de incheierea ei ! Ei au raspuns la 3 intrebari: cum te-ai simtit / ce ti-a placut si ce ai invatat in aceasta tabara ?
Va prezint cateva dintre raspunsuri: am invatat sa respectam, sa fim mai buni, mai cuminti, cum sa ne comportam cu toata lumea, despre Isus, sa vorbim frumos, sa nu injuram, am invatat sa scriu, sa fim corecti, sa ne iubim, am invatat ca nu trebuie sa pacatuim si sa nu facem prostii, sa ne rugam, sa nu-L suparam pe Dumnezeu, am invatat ca sa fii un copil al lui Dumnezeu e cel mai bun lucru din lume, sa nu ma bat. etc.    
Copii au fost premiati in fiecare zi in urma concursurilor si competitiilor organizate in aceasta tabara. Unii au stiut cele 10 porunci pe de rost, altii au invatat versete din Scriiptura, iar altii au demonstrat ca sunt buni sportivi, dar, au avut ocazia in aceasta tabara sa invete ca sportul fara disciplina, integritate, autocontrol  si respect nu e arta !
Ne rugam bunului Tata sa reverse ploaie bogata si peste inimile copiilor si parintilor lor in care a fost semanat Cuvantul cu ocazia acestei binecuvantate tabere !

Laurentiu Leonas

Niciun comentariu: