duminică, 12 mai 2013

David Bowie este criticat de Biserica


Videoclipul lui David Bowie "The Next Day" a avut premiera săptămâna aceasta, iar vreme de câteva ore a fost interzis peYoutube. Într-un articol apărut în publicația The Telegraph, fostul Arhiepiscop de Canterbury, Lord Carey, susține că videoclipul este „juvenil” și îl critică pe Bowie pentru că „a supărat oamenii”
În videoclipul piesei “The Next Day”, David Bowie joacă rolul unui personaj ce vrea să semene cu Iisus Hristos. Gary Oldman este un preot ce se roagă pentru sufletul lui Marion Cotillard, o prostituată. În imagini mai apare şi un călugăr care se autoflagelează şi un cardinal care oferă bani unor fete care dansează.
„Dacă imitația este cea mai sinceră formă de flatare, probabil creștinii nu ar trebui să se îngrijoreze prea tare la o astfel de exploatare a unor imagini religioase. Nu cred că Bowie ar avea curajul de a folosi imagini Islamice. Sincer, nu mă simt ofensat de o astfel de operă juvenilă. Creștinii ar trebui să aibă curajul de a se ridica deasupra acestui limbaj ofensator, deși sper că Bowie va recunoaște faptul că ar putea supăra unii oameni”, a scris Lord Carey.

sursa - ro.omg.yahoo.com

Niciun comentariu: