joi, 7 martie 2013

Dezbatere CNA: "Nu vă uitaţi copiii la TV - Vezi ce vede copilul tău"

Consiliul Naţional al Audiovizualului va organiza, vineri, la Palatul Parlamentului, dezbaterea "Nu vă uitaţi copiii la TV - Vezi ce vede copilul tău", la care a fost invitat şi ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

Dezbaterea se va desfăşura între orele 09.00 şi 17.00, la Palatul Parlamentului, în sala "Drepturilor Omului".

La dezbatere sunt invitaţi specialişti din domeniul sănătăţii şi ai educaţiei, reprezentanţi ai mediului academic, ai asociaţiilor de părinţi şi ai ONG-urilor care desfăşoară activităţi în domeniul educaţiei nonformale, ai unor edituri cu profil didactic, precum şi reprezentanţi ai posturilor de radio şi de televiziune care realizează programe pentru copii.

Principalele teme aflate în dezbatere sunt: "Efectele televiziunii asupra copiilor", "De la 'Bona' TV la psihoterapeutul TV", "Violenţa în şcoli şi pornografia infantilă", "Vezi ce vede copilul tău la TV".

Dezbaterea "Nu vă uitaţi copiii la TV - Vezi ce vede copilul tău", organizată vineri, vine după alte două dezbateri organizate de CNA - "Audiovizualul între ficţiune şi realitate", care a avut loc pe 1 martie, şi "Libertatea de exprimare - drept fundamental sau absolut?" (pe 8 februarie).

Pe de altă parte, CNA a lansat, pe 23 ianuarie, petiţia online "Interesul public mai presus de gustul publicului", al cărei scop este "de a evalua necesitatea îmbunătăţirii unor prevederi ale legislaţiei audiovizualului pentru o definire mai clară a noţiunii de interes public în programele de televiziune şi de radio".
Până în prezent, petiţia CNA a strâns peste 15.300 de semnături de la lansare, potrivit unei informări postate pe site-ul Consiliului.

sursa - realitatea.net

Niciun comentariu: