marți, 12 februarie 2013

Pledoarie pentru credinţa creştină


In "Pledoarie pentru credinţă creştină" autorul pune în discuţie câteva dintre cele mai dificile întrebări ce stau în calea credinţei multor contemporani de-ai noştri. Fostul jurnalist la Chicago Tribune intervievează opt teologi de frunte punându-le întrebări dificile şi adesea tulburătoare în legătură cu opt dintre principalele argumente pe care oamenii de azi le invocă adesea pentru a-şi justifica neîncrederea sau neaderarea la credinţa creştină: dacă există Dumnezeu, de ce există atâta rău în lumea noastră? 
De ce a îngăduit Dumnezeu ca nevinovaţii să sufere şi adesea să sfârşească printr-o moarte violentă? Dacă viaţa a apărut pe pământ prin procese evolutive naturale, ce rol Îi mai revine lui Dumnezeu în crearea lumii şi a vieţii? Oare nu este o jignire la adresa celorlalte religii a afirma că Isus este singura cale spre mântuire? Dacă sunt creştin, este oare legitim să mai fiu frământat uneori de îndoieli? 
Prin structura de interviu şi prin apelul la experienţa de viaţă a persoanelor intervievate, care ne permit să întrevedem o parte din zbuciumul lor sufletesc şi din lupta adesea încleştată cu propria necredinţă, autorul creează un text foarte actual, antrenant şi motivator pentru fiecare.

sursa - www.clcromania.ro

Niciun comentariu: