luni, 17 decembrie 2012

Darul nespus de mare


Cu ajutorul Domnului, peste puțin timp vom intra în atmosfera sărbătorii Nașterii Domnului Isus. Din păcate de câțiva ani încoace, în țara noastră, cel sărbătorit și anume Domnul Isus Hristos lipsește cu desăvârșire de la sărbătoarea Lui. De câțiva ani încoace sărbătoarea Nașterii Domnului a ajuns o sărbătoare comercială. Oamenii dau buzna la magazine, își umplu coșurile cu produse, de parcă ar veni vremuri de foamete în țară. De aici ne dăm seama că au făcut din Sărbătoarea Nașterii Domnului Isus o sărbătoare a lor personală, prin care se îmbuibă cu mâncare și băutură și este pe deplin uitată semnificația Sărbătorii Nașterii Domnului. Televiziunile se-ntrec prin a ne prezenta "Crăciunițe" cât mai sumar îmbrăcate, prin aceasta întinând imaginea Sărbătorii Nașterii Domnului.
Textul din Isaia spune că ni s-a născut un Mântuitor, adică nouă ni s-a născut un Mântuitor. Așa cum îngerii le-au vestit păstorilor "Astăzi în cetatea lui David vi s-a născut un Mântuitor care este Hristos Domnul". Dumnezeul Creator sa-ntrupat în chip de om în persoana Domnului Isus Hristos și a trăit printre noi.
Ne-a învățat ce înseamnă umilința, ne-a învățat ce înseamnă smerenia, ne-a învățat ce înseamnă să dăruiești, prin faptul că s-a dăruit pe sine pentru noi.
Domnul Isus Hristos este Dumnezeu adevărat și totodată om adevărat. Prin ceea ce a făcut Domnul Isus, prin ceea ce este El, Dumnezeu a vrut să ne arate umanitatea Domnului Isus și dumnezeirea Lui "Un fiu ni s-a dat". La sfârșitul acestor zile Dumnezeu ne vorbește prin Fiul. El s-a făcut ca noi pentru o vreme, dar întotdeauna va fi diferit de noi, pentru că El este Fiul Lui Dumnezeu, Unicul Fiu, Cel întâi născut din toată Creația.
Ești tu gata să-l primești pe Fiul Lui Dumnezeu în casa ta la aceste sărbători? Ești tu gata să-l primești în inima ta ca Domn și Mântuitor? Mă rog ca Dumnezeu să te ajute și să ne ajute să primim acest Dar nespus de mare pe care El ni-l face în persoana Domnului Isus, pentru că astfel vom avea doar de câștigat. Ce vom câștiga?
Viața Veșnică prin Domnul Isus, moștenitori împreună cu El a Împărăției lui Dumnezeu. Mă rog ca Domnul să ne ajute pe mine și pe tine la lucrul acesta.
Horatiu Veres

Niciun comentariu: