miercuri, 28 noiembrie 2012

Proiectul 10.000 de sate neevanghelizate s-a incheiat cu bine.



Domnul Dumnezeul nostru a fost nespus de bun si indurator, si a ingaduit ca o mica samanta a Evangheliei sa ajunga in absolut toate satele neevanghelizate ale Romaniei.

Proiectul a inceput in Martie 2012, s-a incheiat in Octombrie 2012, si a constat in expedierea a cate unui colet evanghelistic in toate cele 10.318 sate neevanghelizate din Romania. Au participat peste 150 de voluntari la eforturile de impachetare, expediere, posta, multiplicare, etc.

Aceste colet au continut (cu unele variatii):  
- 1 Nou Testament 
- 2 carti de marturii Vieti transformate de la Radio Vocea Evangheliei Timisoara
- 1 brosura Ce s-a intamplat de fapt de Pasti
- 1 brosura Cuvantul lui Dumnezeu pt astazi
- 1 CD de la Studio Trinity
- 1 CD cu emisiuni pentru copii de la Trans World Radio
- 1 tractat evanghelistic de la Fundatia New Life
- diverse brosuri pt copii
- diverse alte materiale evanghelistice
- 1 brosura de la AMEC Sibiu
- 4 CD-uri cu emisiuni de la Radio Vocea Evangheliei Timisoara
- 1 DVD cu muzica de la Studioul Speranta

Pe langa faptul ca Dumnezeu ne-a dat banii sa platim absolut toate datoriile, ne-a asigurat si un avans pentru urmatorul Proiect: 
REPUBLICA  MOLDOVA  SI  TOATE  SATELE  ROMANESTI  DIN  DIASPORA. 

Daca ne ajuta Domnul, vrem sa trimitem in satele romanesti din Bulgaria, Serbia, Ungaria, Ucraina si la aromanii din Macedonia, Grecia, Albania.

In acest moment nu stim lista exacta a tuturor localitatilor romanesti din diaspora. Orice informatie in directia aceasta ne-ar fi de folos.

Pe langa faptul ca facem ceva important pentru Evanghelie, facem ceva absolut superb pentru limba romana: trimitem literatura, CD-uri si Noul Testament in limba romana in toate satele romanesti din afara tarii.

In Republica Moldova sunt aproximativ 1600 de localitati (mult mai putine decat in Romania), dar mai avem o lista cu aprox 1500 de adrese de scoli si biblioteci. Nu stim deocamdata costurile, sate sunt mai putine, dar posta e mai scumpa, de exemplu timbrul pentru Romania a costat 3 lei, in pentru Republica Moldova costa 9,20 lei. Sunt sate mai putine, dar posta e de 3 ori mai scumpa, si probabil ca la fel de scumpa este si pentru celelalte tari.

Rugati-va impreuna cu noi.

Deocamdata ne bucuram din suflet ca am incheiat cu bine Proiectul 10.000 de sate neevanghelizate in Romania.

Totodata ne rugam pentru noul Proiect: Republica Moldova si toate satele romanesti din diaspora.

Dumnezeu sa va binecuvanteze.

Cu multa dragoste in Domnul Isus Cristos, 
Ioan Ciobota si echipa Proiectului 10.000

REACTII: 
Iata cateva reactii din cele 10.318 de sate in care am trimis pana acum:

1. JUDETUL GORJ: O doamna de la o primarie: “Va rugam sa ne mai trimiteti inca 5 colete, suntem gata chiar sa le platim. Sau macar Noi testamente sa ne mai trimiteti.” 

2. JUDETUL VASLUI: “Mulţumim pentru materialele transmise de Dvs.! Au fost distribuite colegilor. Dacă este posibil, vă rog să mai trimiteţi câteva exemplare din Noul Testament, ca în formatul miniatural din pachet.” (Am mai expediat deja alte 10 Noi Testamente)

3. JUDETUL CLUJ: “Cum m-ati gasit dom'le? Eu sunt consilier local si candidez pentru primarie. Bunica mea a fost pocaita, si eu am stiut toata viata ca trebuie sa fac si eu acest pas, dar mi-am batut joc si am amanat. Dar acum, dupa ce voi iesi primar, ma voi boteza.” Raspunsul nostru: “Nu asteptati sa deveniti primar, ca poate nu va aleg oamenii. Apoi nu asteptati pana la alegeri, ca nu stim daca mai apucam ziua de maine” 

4. O primarie undeva in OLTENIA, un “oltean” get-beget: “Nu mai trimiteti dom'le asa ceva in Oltenia, ca nu intereseaza pe nimeni asa ceva aici. Noi avem credinta noastra ortodoxa, iar voi nu va inchinati la icoane, nu va inchinati la sfinti, etc, etc” 
De aici a urmat o discutie de vreo 20-30 de minute, despre inchinarea la Dumnezeu, care este CREATOR, sau la Maica Domnului, la sfinti, la icoane, etc, care sunt simple CREATURI. Discutia s-a incheiat din partea interlocutorului nostru cu: “Dom'le, mi-a placut sa discut cu dumneata. Pot sa te mai sun si altadata, sa mai vorbim?”

5. O reactie care m-a intristat, chiar din partea cuiva cunoscut: “Nelule, opreste proiectul asta, ca sunt bani aruncati aiurea, pentru ca nu ai niciun control asupra rezultatelor.” M-am prins la timp ca era acelasi... duh... cu barbatul de la Primaria din Oltenia... Asa ca proiectul VA CONTINUA. Responsabilitatea noastra este sa aruncam samanta, in prima faza, iar unde incolteste sa o ajutam sa creasca, ori prin telefon, ori cu ajutorul Bisericilor din alte sate vecine. Dar CONTROLUL ASUPRA REZULTATELOR il are … Tata... asa ca suntem linistiti.

6. JUDETUL ARGES: „In vremurile nenorocite si triste pe care le traim, cadoul primit de la dumneavoastra a fost ca un pansament pe rana.” (Consilier Stefanesti, jud. Arges)

7. JUDETUL DOLJ: „Am citit tot ce mi-ati trimis, si le dau mai departe din mana in mana, insa doar cu imprumut – dupa cateva zile le cer inapoi si le dau altora”. (Consilier local)

8. JUDETUL HUNEDOARA: „Mama mea este reprezentanta satului nostru in Consiliul local. Printre cartile primite de la dvs. am citit despre o alta carte, pe care nu ne-ati trimis-o, intitulata: PORNOGRAFIA SI DEPENDENTA DE INTERNET – O VIATA IN MINCIUNA”, scoasa tot de Radio Vocea Evangheliei – Timisoara. V-as ruga sa mi-o trimiteti, deoarece si eu si mai multi colegi suntem dependenti de Internet.” (Eleva de liceu sau Scoala Generala)
I-am raspuns ca nu mai avem aceasta carte deoarece nu am mai avut bani si sponsori sa o retiparim, dar i-am indicat site-ul nostru www.rve-timisoara.ro  de unde o poate citi sau asculta in mod gratuit.

9. Un consilier local: „Eu sunt un om foarte credincios, am fost chiar si la Muntele Athos, dar absolut tot ceea ce mi-ati trimis dumneavoastra parca imi vorbeste mie personal.” 

10. JUDETUL SATU-MARE: „Va rugam sa ne mai trimiteti inca 10 colete, ca sa dam tuturor colegilor din Primarie”. (Secretara unei primarii)

11. JUDETUL DOLJ: Secretara Primariei a inmanat coletul cadou doamnei Primar, dar dansa l-a refuzat, fara sa-l deschida. L-a inmanat si domnului viceprimar, dar si acesta l-a refuzat, fara sa-l intereseze ce contine. Secretara l-a lasat vreo jumatate de ora pe masa, nefiindu-i foarte clar ce sa faca cu el. Pana la urma s-a hotarat sa-l dechida. Reactia secretarei? „Doamne, Tu mie personal mi-ai trimis toate aceste carti si CD-uri”. Extraordinar!

12. JUDETUL DAMBOVITA: Cineva ne-a rugat sa mai trimitem inca 1 colet pentru o Biblioteca Comunala.

13. JUDETUL GIURGIU: Cineva ne-a rugat sa mai trimitem inca 1 colet pentru o Primarie din judet.

14. In unele localitati in care am trimis colete am incercat ulterior sa organizam evanghelizari sau macar intalniri cu cei care au primit coletul. Un barbat din Sulina a primit un CD in timpul unei astfel de evanghelizari. Fratele din Tulcea care a tinut legatura cu el ne istoriseste: "M-a cautat si mi-a spus ca a primit de la noi un CD cu Documentarul despre  Avort intitulat: "CE  NUME  I-AI  DA  COPILULUI  TAU  NENASCUT ?". 
Mi-a spus ca a plans mult in timp ce asculta CD-ul. Am petrecut cateva ore cu el, mi-a spus despre viata lui. In concluzie, daca nu era de acord cu avortul atunci cand sotia lui l-a intrebat, poate nu se mai ajungea la divort... Cu siguranta copilul i-ar fi apropiat mai mult. 
Acest barbat mi-a spus ca vine in Tulcea si vrea sa ne intalnim sa stam de vorba.
Ma bucur ca Dumnezeu il cerceteaza. Multi oameni nu au timp sa stea de vorba cu noi, insa materialele pe care le dam, sunt citite si ascultate in momente planificate de Dumnezeu."
15. Din judetul Iasi, mai multi barbati din sate diferite, dar care ziceau cam acelasi lucru: „Dom'le, eu sunt ortodox. Eu va trimit coletul retur daca materialele pe care mi le-ati trimis in colet nu sunt ortodoxe. Noi avem preotii care sa ne invete, nu avem nevoie de asa ceva, ce ne-ati trimis dvs.”
Raspuns: „Domnule, daca dumneavoastra credeti in Maica Domnului, in sfintele moaste, in sfanta cruce, in sfinti si in icoane, in Biblie, atunci acest colet este PENTRU dumneavoastra. Daca nu credeti in toate acestea, atunci aruncati-l la gunoi, sau trimiteti-l retur sau dati-l cuiva care crede”

16. Din judetul Alba, un consilier local: „Chiar acum am deschis coletul impreuna cu sotia si citim amandoi si ascultam CD-urile pe care ni le-ati trimis. Va multumim frumos”

17. O primarie din judetul Arges, o doamna foarte suparata: „ Cine v-a solicitat acest cadou?” Raspuns: „Cadourile nu se solicita. Cadourile pot fi refuzate, dar nu se solicita”
Doamna suparata: „Sa nu mai trimiteti asa ceva, ca dumneavoastra aveti alta credinta si nu sunteti ortodocsi. Nu aveti voie sa faceti propaganda”
Raspuns: „Doamna, asta nu ne puteti interzice dumneavoastra. Nu este propaganda, este doar un cadou. Daca credeti in Domnul Isus Cristos, in Dumnezeu, in Biblie, pastrati acest cadou, daca nu, aruncati-l. Nu va vom mai trimite decat daca solicitati dvs personal:) ”

18. Din judetul Olt, sotia unui consilier local: „Sotul meu este consilier local si cadoul de la dvs a ajuns la noi acasa. Va multumim din suflet, mult de tot. Ne-am bucurat mult ca ne-ati trimis acest cadou.”

19. Nea Vasile, Primarul din comuna.... „Nea Ioane, am primit coletele astea de la mata, ce-i cu ele?” Raspuns: „Nea Vasile, nu sunt politica, finante, etc, sunt pentru sufletul dvs.” „Nea Ioane, multumesc frumos si Doamne ajuta”

20. Un consilier din Zarnesti, „Bai (...) sa nu mai trimiti bai asa ceva aici. Noi avem preoti care ne coordoneaza, nu ne trebuie asa ceva. Sa ceri aprobare de la preotii nostri cand vrei sa trimiti asa ceva in Zarnesti. Noroc ca m-am uitat ce contine coletul de la tine, inainte sa-l duc acasa, ca era sa-mi spurc casa, bai (...) „
Raspuns: „Domnule, sigur vom asculta mai mult de Dumnezeu decat de oameni, asa ca VA PROMIT ca vom trimite oridecate ori ne pune Dumnezeu pe inima, INDIFERENT ce spuneti dvs. Dar vom trimite altcuiva, tot in Zarnesti, nu va vom mai trimite dvs. Daca nu va place cadoul primit, il puteti arunca la gunoi, (poate il gaseste cineva cu alta inima), sau il puteti da altcuiva”
Consilierul suparat: „Asta am facut bai (...), l-am aruncat pe foc !”
Raspuns: „Domnule, imi pare rau de dvs. In acel colet, asa cum ati vazut si dvs, era si un exemplar din NOUL TESTAMENT al Domnului nostru Isus Cristos. Daca l-ati aruncat pe foc, este problema dvs. Nu va zic sa va amenint, ci ca sa va fac atent la ceea ce ati facut. Inca mai aveti vreme sa va pocaiti.”

21. O doamna functionara la o Primarie din jud.Iasi: „Va multumim din suflet. Il voi pune pe domnul Primar sa va scrie o scrisoare de multumire.”

22. Un consilier din judetul Prahova: „Va multumesc mult pentru cadou. Aveam carti sfinte de la ortodocsi, de la catolici, dar cele de la dvs sunt clare, le pot intelege, pot pricepe despre ce e vorba. Le voi citi toate”

23. Un consilier din judetul Suceava a dat coletul la manastirea.... Parintele duhovnic de la manastire m-a sunat. Discutia s-a desfasurat cam asa:

Preotul: "Domnule, nu aveti voie sa faceti asa ceva, sa trimiteti asemenea materiale."

Ioan Ciobota: "Domnul Isus Cristos ne-a poruncit sa vestim Evanghelia, acum doar n-ati fi dumneavoastra mai mare decat Domnul Isus Cristos, ca sa ne interziceti sa vestim Evanghelia curata"

Preotul: "Dom'le, dumneavoastra smintiti oamenii cu asemenea materiale."

I.C.: "Parinte, dumneavoastra smintiti oamenii cu moastele, cadavrele si mortii pe care ii purtati in spate prin orase, sa vina lumea sa pupe oase de moaste de cadavre si de morti. Isus Cristos, Domnul vietii, laudat sa fie Numele Lui, cu siguranta nu priveste cu placere la ceea ce faceti, ci cu scarba"

(Dupa vreo 40 de minute de discutii)

Preotul: "Domnule Ioan, va vad un om sincer. Vreau sa va marturisesc ca eu vreau sa va fac pe dumneavoastra ortodox"

I.C.: "Parinte, si eu va marturisesc sincer, eu vreau sa va trag pe dumneavoastra la Cristos"

Preotul: "Dar eu sunt la Cristos !"

I.C.: "Daca ati fi la Cristos, nu ati umbla prin orase cu morti, cu moaste de cadavre in spate, cu multimi de oameni orbiti de dumneavoastra. Inchinarea dvs la Sf.Parascheva, la Sf.Dumitru, la Maica Domnului este o COMUNICARE CU MORTII. Iar Biblia spune sa nu fie la tine nimeni care se ocupa cu ghicitoria, care cheama mortii, etc.
Doar lui Dumnezeu sa te inchini si doar Lui sa-i slujesti."
La final m-a invitat sa-l vizitam la manastire, sa stam de vorba.

24. Din judetul Alba, ne-a sunat sa ne multumeasca un consilier caruia i-a murit baiatul acum 6 luni in accident. Era student anul 3 la Cluj, era intr-o masina cu alti 3 prieteni si au intrat intr-un TIR. Au murit toti 3. Acest tata ne-a multumit mult pentru coletul cadou, a fost ca o mangaiere pentru el si familia lui.

25. Un consilier: "Am ascultat si am vazut marturiile si am fost incurajati, si eu si sotia mea."
sursa - Ioan Ciobota

Niciun comentariu: