miercuri, 21 noiembrie 2012

In Franţa, peste 100.000 de manifestanţi contra căsătoriilor între homosexuali

 

 Peste 100.000 de persoane au manifestat sâmbătă în mai multe oraşe ale Franţei contra proiectului de lege al Guvernului socialist care deschide calea către căsătorii între homosexuali, dar şi posibilitatea pentru cuplurile de homosexuali de a adopta copii, potrivit AFP.
Cu tricouri roz, baloane şi slogane care apărau "familia tradiţională", cei care se opun căsătoriilor gay au manifestat pentru prima dată masiv în Franţa, urmând ca duminică să aibă loc noi proteste, la chemarea Institutului Civitas, apropiat Bisericii Catolice.
Sâmbătă, Papa Benedict al XVI-lea a facut un apel la Biserica Franceză să îşi facă auzită vocea "cu hotărâre" în această chestiune.
La Paris, 70.000 de oameni, potrivit estimarilor Prefecturii (200.000 potrivit organizatorilor) au defilat în cadrul "Manif pour tous". Mai multe personalităţi din cadrul opoziţiei de dreapta au luat parte la manifestaţia din Paris şi din provincie.
Dar "Manif pour tous” s-a confruntat şi cu contramanifestaţii care s-au soldat pe alocuri cu episoade tensionate. La Toulouse, de exemplu, câteva mii de manifestanţi s-au văzut faţă în faţă cu mai multe sute de contramanifestanţi, pe care forţele de ordine au încercat să-i îndepărteze cu ajutorul gazelor lacrimogene.
La Marsilia, circa 6.000 de persoane, potrivit Prefecturii, şi 8.000, potrivit organizatorilor, şi-au încrucişat drumurile cu contramanifestanţii care fluierau şi strigau:”Exist cu doi taţi”.
La Lyon, unde 22.000 de persoane, potrivit Prefecturii, 27.000, potrivit organizatorilor, au defilat, poliţia reţinând în prealabil 40 de tineri din rândul contramanifestanţilor veniţi să denunţe caracterul homofob al adunării.
Alte manifestaţii au fost semnalate la Nantes sau Rennes. Mai mulţi aleşi locali şi personalităţi ale opoziţiei de dreapta au participat la manifestaţiile de la Paris şi din provincie.
Potrivit unui sondaj de opinie realizat de institutul Ifop şi dat publicităţii joia trecută, 61% dintre francezi sunt favorabili acceptării căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex, dar numai 48% susţin şi posibilitatea ca un cuplu de homosexuali să adopte copii.
Proiectul de lege urmează să fie dezbătut de Adunarea Naţională la 29 ianuarie. Înainte de a intra în aplicare, el va trebui să fie votat de Senat.

www.jurnalul.ro

 

Niciun comentariu: