sâmbătă, 17 noiembrie 2012

Formula 1 si “Jesus Saves”





Pilotul brazilian de Formula I, Alex Dias Ribeiro, in 1974, a citit Intaia Epistola a Sfantului Apostol Pavel catre Corinteni si s-a crestinat, devenind membru al Bisericii Crestine Baptiste. De atunci a inceput sa predice Cuvantul lui Dumnezeu colegilor sportivi, ca dupa un timp sa ajunga si pastor.
Si-a luat drept logo mesajul “Isus Mantuieste si il afisa pe masina sa de Formula 1. A infiintat, impreuna cu fotbalistul, Joao Leite, miscarea crestina “Atletii lui Hristos”, in 1981.  Actiunea s-a raspandit in randul mai multor sporturi si nume cunoscute precum Carl Lewis, Ayrton Senna, David Robinson si Michael Chan s-au alaturat credintei.
La Cupa Mondiala din 1994, in Los Angeles, membri ai lotului national al Braziliei (Muller, Taffarrel, Jorginho, Mazinho, Zinho, Paulo Sérgio) care fac parte din “Atletii lui Hristos”,  la sfarsitul meciului au facut un cerc impreuna cu restul jucatorilor pentru a multumi lui Dumnezeu pentru cea de-a patra victorie in cadrul Campionatului Mondial. La Cupa Mondiala din 2002, care a avut loc in Japonia si Coreea de Sud, fotbalistii au repetat gestul de credinta.
In anii 60-70, Alex Dias Ribeiro a primit numeroase distincii sportive la nivel national si international.

Niciun comentariu: