marți, 23 octombrie 2012

10.000 de egipteni crestini, la rugaciune in desert


Anul 2012 a fost unul nefavorabil pentru urmaşii lui Isus din Egipt, aceştia având de înfruntat mari provocări în călătoria lor pe calea credinţei. Deşi persecuţia se răspândea cu repeziciune în rândul creştinilor, razele luminii lui Isus au străpuns întunericul, iar la începutul acestei luni, 10000 de tineri creştini, din toate părţile Egiptului au venit pentru a se ruga şi a cere binecuvântarea lui Dumnezeu peste oraşul lor (de la ora 10 până la ora 18, în fiecare zi).
“Să stai printre 10000 de tineri, să te închini cu ei şi să îi auzi cum  imploră prezenţa lui Dumnezeu, totul vibrând într-un zgomot hohotitor, să le asculţi mesajele este ceva de nedescris”, spunea un lider creştin. “Faptul că am stat chiar în spatele micului stadion mi-a oferit o bună vizualizare a scenei. Mii de oameni stăteau în faţa mea, alte mii în spatele meu, însă cei mai mulţi au stat în mijloc, astfel că,  aproape nu aveai loc să te mişti. Dar ceea ce este incredibil reprezintă chiar faptul că atât de mulţi tineri, veniţi din toate colţurile Egiptului, s-au strâns în numele credinţei,  suportând oboseala, unii dintre ei fiind însă cazaţi în sălile de conferinţe din apropiere. “
“Muzica de închinare puternică, luminile atractive, dar şi celelalte setări ale acestei mari conferinţe au fost cu adevărat expresive”, a constatat liderul. Însă ceea ce m-a emotionat au fost lacrimile ce siroiau bogat pe obrajii adolescenţilor şi strigătele puternice pe care aceştia le înălţau spre Tatăl lor, străbătând liniştea desertului. Prin aceasta proclamau autenticitatea divină şi dedicarea lor. Fără nicio îndoială, Dumnezeu lucrează în Egipt!
“Sunt sigur că a fost  implicat un pericol în ceea ce priveşte securitatea acestui grandios eveniment. Învătăm atât de multe lucruri de la colegii noştri crestini care se confruntă cu persecuţia, dar şi cu nesiguranţa unui viitor”, spunea directorul mass-media Jerry Dikstra. “Roagă-te şi tu pentru ca Domnul să-i întărească pe creştinii din Egipt, să le dea curajul şi îndrăzneala de a purta credinţa pe cele mai înalte culmi!”

sursa - stiricrestine.ro

Niciun comentariu: