marți, 11 septembrie 2012

SOC! Patru clujeni, reţinuţi în Indonezia pentru prozelitism. Vânzarea de Biblii se pedepseşte cu închisoarea.

Patru tineri români, care trăiesc în Cluj Napoca, au fost arestaţi de autorităţile din Indonezia pentru că au distribuit biblii, fapt considerat infracţiune. Cei patru sunt din Suceava şi Alba Iulia, dar de mai mulţi ani s-au stabilit la Cluj Napoca, şi aparţin unui cult neoprotestant, fiind plecaţi în Indonezia ca şi misionari ai Alianţei Creştinilor şi Misionarilor, cu sediul în Colorado, SUA. Informaţia reţinerii celor patru tineri - Titel Maghiar, Ionuţ Maghiar, Sergiu Berci, Denis Daniel Ross - a fost făcută publică de site-ul orizonturieterne.ro.

Ceea ce se cunoaşte până în prezent este faptul că cei patru se aflau în Indonezia, mai exact pe insula Maluku şi a au fost arestaţi pentru că au făcut o tranzacţie cu biblii, lucru interzis în Indonezia. Misiunea tinerilor era de a propovădui creştinismul. Din informaţiile furnizate, pe scurt, de autorităţile indoneziene rezultă că a fost fixată data de 14 septembrie, pentru judecarea infracţiunii de care se fac cei patru tineri se fac vinovaţi.
În indonezia, 80% din populaţie este de origine musulană, în timp ce restul sunt creştini sau de altă orientare religioasă. Din primele informaţii, Titel Maghiar a mai fost reţinut în Indonezia, în anul 2009, pentru o perioadă de patru luni, tot pentru tranzacţii cu biblii.
Logodnica unuia dintre clujenii arestaţi în Indonezia, povesteşte că misionarii care merg în această ţară se expun la riscuri foarte mari. Geanina Gula spune că a aflat de la alţi misionari care se află în Indonezia, că logodnicul ei şi ceilalţi tineri au fost arestaţi pentru trafic de biblii. "Ceea ce se întâmplă acolo este foarte periculos. Ei ştiau la ce riscuri se supun şi pot să vă spun că au mai fost arestaţi şi au stat la închisoare pentru diferite perioade de timp, de la două până la patru luni. Ce se întâmplă în Indonezia este foarte periculos. Cei de acolo dau foc la bisericile creştine şi nu dau voie la introducerea de material creştin în ţară. Dacă te prind cu biblii faci închisoare", a spus Geanina Gula.
Titel Maghiar şi ceilalţi trei tineri au plecat în Indonezia în urmă cu o săptămână iar în momentul în care au fost prinşi de autorităţile indoneziene urmau să se întoarcă acasă. "Pe drumul de întoarcere au fost prinşi. Noi nu vrem să apelăm la autorităţi deoarece credem că Dumnezeu îi va ajuta şi de această dată. Au mai fost prinşi şi arestaţi şi s-au întors de fiecare dată", mai adaugă Geanina Gula, care ar fi trebuit să se mărite cu Titel Maghiar în data de 6 octombrie. "Acum aşteaptăm sentinţa. Am auzit că în data de 14 septembrie a fost fixată audierea din faţa judecătorului".
Cei patru tineri arestaţi în Indonezia sunt absolvenţi de studii superioare şi fac parte din cultul penticostal. Titel Maghiar a absolvit Facultatea de Filosofie, fratele lui, Ionuţ, cursurile Facultăţii de Electronică şi Telecomunicaţii. Al treilea tânăr, Sergiu Berci, a terminat Filologia şi vorbeşte la perfecţie engleza, franceza şi italiana. Despre al patrulea tânăr misionar, Daniel Denis Ross, nu se cunosc prea multe date.
Geanina Gula spune că pe cei doi tineri, Sergiu Berci şi Daniel Ross nu i-a văzut decât o singură dată. "Cei patru erau doar misionari. Nu erau pastori şi nu erau ordinaţi. Au făcut totul din credinţă".

sursa  - EVZ.ro

Niciun comentariu: