marți, 18 septembrie 2012

Pentru ce te pregatesti?




De cand se naste, omul incepe sa se pregateasca. In perioada copilariei pregatirea  i-o fac parintii. Cand se maturizeaza, face el ce vrea, dar se pregateste. Prin programul tau zilnic, prin faptele tale, prin modul in care iti administrezi timpul pe care l-ai primit de la Dumnezeu, tu te pregatesti intr-o directie sau alta. “Ce seamana omul aceea va si secera” spune Sfanta Carte Biblia. “Cine seamana in firea lui pamanteasca, va secera din firea pamanteasca putrezirea, dar cine seamana in Duhul va secera din Duhul viata vesnica.” (Galateni 6)
Spune-mi cu cine te insotesti si-ti voi spune pentru ce te pregatesti ! Spune-mi ce citesti si-ti voi spune pentru ce te pregatesti ! Spune-mi la ce te uiti si-ti voi spune unde vei ajunge ! Spune-mi cum iti petreci timpul si-ti voi spune care-ti este destinatia !
Cu cat ai o responsabilitate mai mare, cu atat trebuie sa veghezi mai mult la activitatile tale, la traiul tau ! Ce mai fac liderii religiosi de azi ? Pastorii, invatatorii, prezbiterii, preotii, “parintii spirituali” ? Cum o mai duc ? Cu ce se mai ocupa oare ?  Aduna bani, sunt mari sau mici afaceristi, sunt intr-o continua framantare, agitatie, stress si nu datorita nevoilor bisericii pe care ar trebui s-o slujeasca, ci datorita nevoii stringente de a fi in pas cu lumea, cu numaratul banilor si a lucrurilor pe care le poseda sau mai bine zis de care-s posedati…  Nu mai vorbim de familiile lor: bietele sotii si dragii copii sufera datorita lipsei sotului, respectiv tatalui de acasa. Noi suntem “slujitori”, avem multe de rezolvat dar uitam marele adevar ca “Dacă nu poartă cineva grijă de ai lui, şi mai ales de cei din casa lui, s-a lepădat de credinţă şi este mai rău decât un necredincios.”(1 Timotei 5:8)
Astea-s, din nefericire, vremurile pe care le traim, dar bineanteles,  facem “saptamani de evanghelizare”, invitam musafiri predicatori si cantareti care mai de care, ca sa mai bifam in procesul-verbal al raportului de sfarsit de an ca s-a facut treaba si in acest an. Ei sa fie ! Asta era treaba pe care noi trebuia s-o facem ? Ce spun copiii tai despre tine ? Dar sotia ta ? Dar vecinii ? Ca esti bun si cumsecade …? Cum merge biserica pe care o pastoresti ? A... nu merge ca-s vremurile din urma ! Stiu scuza, dar mai stiu si vad ca sunt si biserici care merg bine, cresc si infloresc ! Si familii deasemenea !
“…Cu toate acestea, tot nu v-aţi întors la Mine, zice Domnul… De aceea, îţi voi face astfel …, – şi fiindcă îţi voi face astfel, pregăteşte-te să întâlneşti pe Dumnezeul tău !” (Amos 4:11-12)
Laurentiu Leonas

Niciun comentariu: