vineri, 14 septembrie 2012

Daniel, un mod de viata



Ce a insemnat educatia pentru profetul Daniel? In urma studiilor, ce fel  de caracter a rezultat? O personalitate capabila sa conduca un imperiu. Chiar daca a ajuns in temnita, chiar daca se intampla sa treci prin vremuri grele,  oamenii vor vedea potentialul tau si  daca te smeresti pana si cei din lume vor spune ca locul tau este pe o treapta mult mai inalta.

Imparatul Dariu, cand a venit la putere, a reorganizat statul, a pus in functie peste 120 de dregatori(delimitari),(Daniel 6:1-12) insa Daniel ii intrecea pe toti pentru ca in el era un duh inalt, pentru ca el nu avea doar inteligenta
Multi oameni importanti s-au schimbat dea-lungul anilor, dar Daniel a ramas toata viata in fruntea statului, schiumbat doar in bine. Chair si activitatea administrativ-financiara a lui Daniel contine izvoare de invatatura. Azi am putea spune ca un om de afaceri nu trebuie sa fie neaparat inselator pentru a reusi, ci sa se lase instruit de Dumnezeu la fiecare pas.  Si-ar fi putut imagina cineva ca prim-ministrul Babilonului ar putea fi si un profet a lui Dumnezeu, inspirat de lumina cereasca? Nu. Insa aici este un alt rezultat al modului in care Daniel a stiu sa-si traisca viata de credinta.

Studierea cartii Daniel merita cercetata si pe baza unor comentarii publicate de exegeti renumiti, fiind o istorie neasteptata a ceea ce ar trebui sa fie un crestin educat.

Vasile Dombi

Niciun comentariu: