marți, 26 iunie 2012

Romania, o binecuvantare

"Eveniment Crestin" da startul la o noua serie de articole, de acaesta data despre locuri din Romania care merita cu adevarat atentia. Fiind pentru multi si vacanta, unele dintre cele prezentate pot fi un punct de vizitat in aceste saptamani. Titlul "Romania, o binecuvantare" l-am dat acestei serii pentru ca putem afirma cu tarie faptul ca tara noastra are ce prezenta si Domnul continua si azi a-si revarsa Harul peste plaiurile romanesti. 1. In inima Muntilor Fagaras, Lacul Capra, lac glaciar, se afla la distanta de doar 45 de minute de Cabana Balea Lac. La prima vedere, lacul impresioneaza cu albastrimea apei rece, ceea ce face turistii sa isi odihneasca picioarele in zona si sa campeze pe malul de S al lacului, unde se deschide un platou. Iubitorii de munte au ocazia de a ramane o noapte in aceste tinuturi frumoase la una din numeroasele cabane: Cabana Turnuri situata la 1520 m, Cabana Valea Sambetei de la 1401 m, Cabana Balea Cascada (1234 m), Hotelul Negoiu de la 1546 m sau Cabana Barcagiu.
2. Mocanita de la Viseul de Sus. Este ultima cale ferata forestiera cu abur nu doar din Romania, ci la nivel mondial. In muntii Romaniei sade bine pitita una dintre cele mai mari avutii din punct de vedere cultural, dar mai ales din punct de vedere tehnic. Astazi, Valea Vaserului face parte din Parcul Natural Muntii Maramuresului si este sub protecţie europeană inca din anul 2007. Cine doreste sa se plimbe cu mocanita, poate lua trenul in directia Sighetul Marmatiei si coboara la statia Viseul de Sus. De acolo, intreaba orice trecator de Mocanita si negresit o sa te indrume in directia corecta.
3. Cimitirul vesel de la Sapanta. Se poate spune chiar ca este unic in lume, nicaieri nemai existand un cimitir cu un aer atat de vesel. La cimitirul vesel de la Sapanta, moartea este vazuta altfel. Este situat in comuna Sapanta din judetul Maramures, judet de altfel cunoscut pentru spiritul sau pitoresc cat si pentru faptul ca este unul dintre putinele judete ce inca mai pastreaza anumite elemente din traditia si obiceiurile folclorului nostru.
4. In Pestera Ursilor, se afla o multitudine de sculpturi libere ale naturii ce lasa frau liber imaginatiei fiecarui vizitator, si astfel au luat nastere an de an: “Mastodontul”, “Draperiile din Galeria Ursilor”, “Lacul cu nuferi”, “Casuta Piticilor” si “Sfatul Batranilor”. Din Bucuresti pana in Oradea ai 574 km si din suceava pana in Oradea 478. Pestera este deschisa publicului de marti pana duminica, intre oraele 10.00 si 17.00. Pretul pentru un bilet este de 15 ron pentru adulti si 10 pentru copii. Atentie, temperatura este de aproximativ 10 grade si aveti nevoie de o haina suplimentara.

Niciun comentariu: