sâmbătă, 24 martie 2012

80.000 de documente cu Albert Einstein



Universitatea Evreiască din Ierusalim va publica 80.000 de documente din arhivele lui Albert Einstein. Instituţia, care deţine drepturile asupra documentelor, încarcă imagini la rezoluţie mare ale lucrărilor ştiinţifice, scrisorilor şi opiniilor exprimate în scris de Einstein despre subiecte ca dezarmarea sau conflictul israelo-arab. Internauţii vor putea citi scrisoarea pe care Einstein a trimis-o mamei bolnave, scrie The Guardian.
Digitalizarea colecţiei de manuscrise, poze şi materiale audio, care poate fi "răsfoită" de toţi internauţii la adresa alberteinstein.info a fost posibilă cu ajutorul unei burse primite de la Polonsky Foundation UK.
Printre operele semnate de Einstein se numără şi trei scrisori trimise de celebrul fizician german unei organizaţii anti-naziste, documente care au fost scoase la licitaţie în luna ianuarie a acestui an, la Los Angeles.
Scrisorile trimise de Albert Einstein erau destinate lui August Hamelberg, membru al organizaţiei americano-germane "Prietenii Adevarului", care avea sediul în orasul Cincinnati, din statul american Ohio.

The Guardian

Niciun comentariu: