joi, 26 noiembrie 2009

DESPRE DUMNEZEU, CU PREŞEDINTELE OBAMA





Întotdeauna suntem curioşi să aflăm ce mai afirmă personalităţile despre Unicul Dumnezeu. Mai mulţi preşedinţi americani au făcut afirmaţii excelente despre Creator, pornind de la Washington şi oprinde-ne puţin la Jimmy Carter, cunoscut pentru declaraţia sa publica de a fi crestin baptist. Dar mai în zilele noastre...
Revista Reader's Digest a publicat un amplu interviu cu Preşedintele Omaba, luat de nimeni altul decât pastorul Rick Warren. Acesta a fost inclus in clasamentul "Top 100 al celor mai influente persoane din lume" al revistei Time iar cartea sa, "Viata cu un scop", a fost vanduta in peste 40 de milioane de exemplare in intreaga lume, fiind numebr 1 şi în New York Times. Din interviul apărut iată un fragment:
Rick Warren: “V-ati recunoscut deschis credinta in Iisus Hristos. Ce inseamna aceasta pentru dumneavoastra? Ce inseamna pentru dumneavoastra sa credeti in Hristos si cum se reflecta asta in viata de zi cu zi?
Barack Obama: Ca punct de plecare, inseamna ca eu cred ca Iisus Hristos a murit pentru pacatele mele si ca sunt mantuit prin El. Aceasta este o sursa de tarie si sprijin in viata de toate zilele. Stiu ca nu umblu singur si stiu ca, daca ma pot da uneori la o parte, pot infaptui planul Lui chiar si la scara redusa. Mai inseamna ca am speranta ca pacatele mele de fiecare zi vor fi sterse. Dar asta imi da si un sentiment al obligatiei de a ma ridica - nu doar in cuvinte, ci prin fapte - la nivelul asteptarilor lui Dumnezeu. Si asta inseamna a ma gandi la cei mai mici. Inseamna a actiona corect, a iubi milostenia si a umbla in smerenie cu Dumnezeu. Si a incerca sa pui in aplicare aceste lectii in fiecare zi, desi stii ca o sa faci greseli, fiind capabil sa-ti recunosti erorile si sa spui: "N-a iesit chiar asa cum credeam, dar poate ca voi reusi mai bine data viitoare". Imi da incredere sa incerc lucruri noi, cum ar fi sa candidez la presedintie, unde stiu ca tot mai poti gresi din cand in cand”.
Biblia ne cheama sa ne rugam pentru cei care ne conduc, nu doar la zile dedicate special pentru asa ceva, gen Ziua Nationala de Rugaciune pentru Romania, ci si azi, si maine...
Putem spune şi noi precum citim în Psalmul 3.3-5, conştienţi că peste toate stă Al nostru Stăpân, Dumnezeu.
Dar, Tu, Domane, Tu eşti scutul meu, Tu eşti slava mea, şi Tu îmi înalţi capul!
Eu strig cu glasul meu către Domnul, şi El îmi răspunde din muntele Lui cel Sfânt.
Mă culc, adorm, şi mă deştept iarăşi, căci Domnul este sprijinul meu.

articol aparut in Farul Crestin, nr 11, 2009

Niciun comentariu: